EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ, KKTC KURUCU CUMHURBAŞKANI RAUF RAİF DENKTAŞ VE DR. FAZIL KÜÇÜK İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLEDİ

GAÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ, KKTC KURUCU CUMHURBAŞKANI RAUF RAİF DENKTAŞ VE DR. FAZIL KÜÇÜK İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLEDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük için anma töreni düzenledi.


GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre Salonu’nda GAÜ Rektör Danışmanı Prof.Dr. Umay Türkeş Günay’ın konuşmasıyla başlayan törende, Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük ’ün hayatı anlatıldı.


Törene GAÜ Rektörü Prof.Dr.Kutsal Öztürk, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ve GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan ile çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı. Tören, öğretim üyesi Dr. Bayram Küçükoğlu’nun yaptığı konuşma ile sona erdi.
GAÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Umay Türkeş Günay; Denktaş’ın doğumundan ölümüne yaşamını özetlediği konuşmada, “Terkedilen Türk Yurtları ve Kıbrıs” başlıklı konuşma gerçekleştirdi.
GAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Bayram Küçükoğlu ise Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı ve  Dr. Fazıl Küçük’ün hayatını anlattığı konuşmasında, Denktaş’ın hayatı ile sergilediği mücadeleyi tarihsel dönüm noktalarından örnek olayları aktardı. Küçükoğlu, Dr. Fazıl Küçük için yaptığı konuşmasında ise, hayatı boyunca halk ile içiçe yaşayan Küçük‘ün, Kıbrıs Türkü için yaşadığını ve 1931 yılından beri Kıbrıs Türkü’nün var olma mücadelesi için vefatına kadar ürettiğini vurguladı.