EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN 34 PROJE

GAÜ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN 34 PROJE

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, 2016-2017 akademik yılı “Çocuk ve Sevgi” teması kapsamında 30 Proje gerçekleştirip, 4 Projeye de katkı sağlayarak tolamda ortaya koyduğu 34 projenin gururunu yaşıyor.


GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oxana Manolova Yalçın yapmış olduğu açıklamada, bölüm olarak “Umut Var ve Hep Olacak” sloganıyla 2016-2017 Akademik yılı dahilinde 34 farklı projede imzaları olduğunu söyledi. Yalçın konuşmasının devamında; “Bölüm olarak gerçekleştirdiğimiz projelerin başında bölüm öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya geçirdiği; Çocuk ve Medya Kamu Spotu Projesi, Araştırma Projelerinin Sunumları, Çocuklarla Müzeleri Geziyoruz, Koray Avcı Çakman ile Söyleyişi, Yaratıcı Yemekler Projesi, Unesco Bakliyat Yılı Kostüm Projesi, Kumdan Heykel Sergisi ve Materyal Sergisi projelerdir. Teorik bilgiyi uygulamaya geçirmek ve “Çocukların Yüksek Yararı”na bu uygulamaları hayata geçirmek   ana hedefimizi oluşturmuştur.”


 


“Sosyal sorumluluk projelerimiz her yıl olduğu gibi, bu yıl da önemli hedeflerimiz arasında yer aldı. Bu  projeler, öğrencilerin  öğretmen olduklarında toplum içinde örnek davranış sergileme,  lider vasıflarını ortaya koyabilme ve bu vasıflar aracılığıyla toplumu etkileyebilme becerisini kazandırmak Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümnün vizyonunun bir parçasıdır. Gerçekleştirilen bu projeler ile öğrencilerin  KKTC’de toplumla bütünleşmesine ve kaynaşmasına olanak sağlanmaktadır.“


 


Ayrıca, toplumu ileriye taşıyabilecek ve yönlendirebilecek öğretimsel lider olan öğretmenleri yetiştirmek ana hedeflerimiz bir diğer önemli parçadır. Hep Birlikte Mutlu Yarınlara (Şırnak Okul Yardımı), Okullarda Eğitim (Ülkelerin Tanıtım), Okullarda Oyun Çizimi, Oyuncak Kardeşliği, Hayvan Haklaro, Kanser Hastalarına Yardım, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ile İşbirliği, Lapta Huzur Evi Ziyaretleri, Doğadan Gelen Mutluluk, Kitap Ayraçı - Bez Çanta Tasarımı, Eğitim İçin Bahar Kermesi, Dağyolu İlkokulu Anaokulu Yenileme, Kıbrıs Gönüllü Yardım Severler Oyuncak Yardım, KKTC Umut Dernegi Oyuncak Yardım, Vicdani Yardım Derneği’ne (Viyad) Yardım, KKTC Umut Dernegi Ramazan Kolisi Yardımı projeleri gerçekleştirerek sosyal sorumluluk görevimizi başarı ile yerine getirmekten kıvanç duymaktaktayız.


 


Bunun yanı sıra, bölüm olarak yine asıl hedeflerimiz arasında yer alan “Çocuk Hakları”na ilişkin  toplumsal farkındalığı geliştirmek ve devam ettirmek amacıyla,  Çocuk Hakları Haftası çerçevesinde;  Çocuk Hakları Resim Sergisi, Çocuk Hakları Farkındalık Çalışması, Çocuk Hakları Bildiri Dağıtımı ve Girne Atatürk Meydanı’nda Çocuk Hakları Standı projelerini gerçekleştirdik.


 


Bölüm olarak  işbirliğine büyük önem vermekteyiz. Bunun göstergesi olarak da; üniversitemizin diğer birimleri ve GAÜ Koleji ile Rüzgar Gülü (Anne-Baba Eğitimi), Cristmas Market Etkinliği, Gau Okullar Grubu 23 Nisan Bayramı Törenleri ve 23 Nisan Çocuk Partisi olmak üzere toplam dört önemli projeye katkı sağladık.


 


GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünün toplumsal sorumluluğunun bilincinde olan lider öğretmenleri yetiştirdiği ve 2016-2017 akademik yılında “Umut Var ve Hep Olacak” sloganımız çerçevesinde 34 projeyi başarı ile hayata geçirmiş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz ve Biz çocuklar için çalışmaya devam edeceğiz ya siz!!! “ dedi.