YRD. DOÇ. DR. ZEKİ AKÇAM’IN; “DİL VE FOLKLOR MALZEMESİ OLARAK, ŞERİYE SİCİLLERİ” ADLI KİTABI YAYINLANDI

Tarih: 29/11/2016

Girne Amerikan Üniversitesi, Beşerî Bilimler Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi, Yrd.Doç.Dr. Zeki Akçam`ın "Dil ve Folklor Malzemesi Olarak Şeriye Sicilleri" adlı çalışması, ‘Hiperlink Yayınevi’ tarafından kitap olarak yayınlandı.

Yrd. Doç. Dr. Zeki Akçam’dan alınan bilgiye göre; Kitabın, Türkiye`de “İdefix” gibi kitap satış merkezlerinde satışına başlandığı da öğrenildi. Şeriye Sicilleri; Osmanlı Devleti’nde, mahkemelerde görülen davalar ile ilgili işlemlere yer veren defterler olarak biliniyor. “Mahkeme-i Şer`iye Sicilleri”, “Sicillat-ı Şer`iye” veya kısaca, “sicillat”da olarak adlandırılabiliyor.

Yrd.Doç.Dr. Akçam, "Dil ve Folklor Malzemesi Olarak Şeriye Sicilleri" adlı kitabının, kısa bir süre sonra da; uluslararası elektronik veri bankası olan ve  uluslararası indekse sahip yayınların yer aldığı ‘Ebscohost` platformunda da  dijital olarak yayınlanacağı bilgisini de verdi.