EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Akademik Yayınlar Dergisi Yayın Hayatına Başlıyor

GAÜ Akademik Yayınlar Dergisi Yayın Hayatına Başlıyor

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ bünyesinde oluşturulacak olan “Sosyal ve Fen Bilimleri Dergisi” (GAÜ-SFBD) içeriğinde, İngilizce ve Türkçe dillerinde hazırlanmış makale ve eleştiri yazılarını barındıracağı belirtildi. Dergi dahillinde, siyasal bilimler, ekonomi, finans, mimarlık, işletme, sosyoloji, mühendislik, beşeri bilimler, dil ve eğitim, hukuk ile uluslararası ilişkiler alanlarında yazı ve dökümanların yeralacağı bildirilen açıklamada, derginin online ve basılı olmak üzere iki türde, 6 ayda bir yayınlanan dergi şeklinde yayınlanacağı ifade edilirken, bu yayının 8. yılın ilk dergisi olduğu söylendi.  Dergi dahilinde yayınlanacak olan makale ve yazıların, daha önce başka mecralarda yayınlanmamış olmasına özen gösterileceği ifade edilen açıklamada, dergi erişiminin herkese açık olacağı vurgulandı. 


 


Ayrıca, makale ve yazıların son teslim tarihinin 10 Mayıs 2016 Salı günü olduğu belirtilen açıklamada, ayrıntılı bilgililnin “Sosyal ve Fen Bilimleri Dergisi”  Editörleri Doç. Dr. Hossein Sadri ve Yrd. Doç. Dr. Derviş Kırıkkaleli’den (derviskirikkaleli@gau.edu.tr) alınınabileceği ifade edildi.


 


Yazarlar için dikkat edilmesi konular ve yönelgeler için yayınlanan maddeler ise aşağıdaki gibidir:


 


-Yazı özgün ve daha önceden yayınlanmamış olmalıdır.


 


-Yazı MS Word formatında hazırlanarak, derviskirikkaleli@gau.edu.tr adresine e-mail’e ek olarak gönderilecektir.


 


-Yazı abstract, metin, tablolar, dipnotlar, ekler ve referanslar dahil olmak üzere 4000-9000 kelime arasında olabilir. Başlık ilk sayfada 15 kelimeyi aşmamalıdır ve başlık altında yaklaşık 200 kelimelik giriş paragrafı ile 4-6 anahtar kelime gereklidir.


 


-Referans tarzı APA formatında olmalıdır.


 


-Yazının başlığı metinin ilk sayfasının en üst kısmında olmasının yanı sıra, kapak sayfasında da olmalıdır. Yazar ismi ve bağlantıları yalnızca kapak sayfasına yazabilir.