EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Esentepe’de 23 Nisan Çocuk Şenliği

GAÜ’den Esentepe’de 23 Nisan Çocuk Şenliği

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve Esentepe İlkokulu işbirliğiyle 23 Nisan Çocuk haftası dolayısıyla gerçekleştirilen “23 Nisan Çocuk Şenliği”nde eğlenceli anlar yaşandı.


 


GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve Esentepe İlkokulu işbirliğinde gerçekleşen kutlamalarda, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin kurduğu stantlar ve oyun alanları ile çocukların renkli kutlamaları eğlenceli anlara sahne oldu.


 


Konuyla ilgili GAÜ Okulöncesi Öğretmenliği Bölümünden yapılan açıklamada, 23 Nisan Çocuk Şenliğinin asıl amacının çocukların yorulmadan; eğlenerek ve öğrenerek çocuk bayramını kutlamasını sağlamak olduğu belirtilirken, GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü olarak uygulama yapılmadan ve sosyal olmadan iyi bir öğretmen olamayacağı bilincinin, bu tür etkinliklerde öğrencilere aktarıldığı ve çocuklarla bir arada olmalarının onların meslek yaşamları için çok çok önemli olduğu vurgulandı. Materyal dersinde yapılan çeşitli kıyafetlerle öğrenciler şenliğe renk katarken, çocukların bayramı olan 23 Nisan’da Çocuk Şenliğiyle çocukların değil, büyüklerin çocukları eğlendirdiği, çocukların keyifli zaman geçirdiği, mutlu bir şekilde çevreye neşe saçtığı, özgürce oyunlar oynadığı, istedikleri gibi şarkılar söylediği ve eğlenceli standların buunduğu bir şenlik düzenledikleri belirtildi.


 


Esentepe İlkokulunda başlayan ve Atatürk Anıtında devam eden Kortej Yürüyüşü,  Erdal Barut Stadyumunda kurulan standlarda ve oyun alanlarında devam ederken, bölge halkı da etkinliklere yoğun ilgi gösterdi.