EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğrencileri "Okullarda Oyun Çizimi’ Projesine Başladı

GAÜ Öğrencileri "Okullarda Oyun Çizimi’ Projesine Başladı

“Okullada Oyun Çizimi” projesi kapsamında ilk olarak; Esentepe İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokullarına çocukların eğlenmesi ve gelişimleri için Okul bahçelerine oyun çizimleri ile gerçekleştirilirken, projenin devamında, Dikmen İlkokulu ve Tepebaşı İlkokuluna Oyun Çizimlerinin devam edeceği bildirildi.


 


Bugüne kadar Girne Bölgesindeki 6 Anaokul ve İlkokulla yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında, oyun çizimi gerçekleştirildiğini belirten GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü akademisyenlerinden Aytaç Dilek açıklamasında şunları söyledi;


 


“Oyun çocuk için gerçek bir ihtiyaçtır ve onun bedensel, psikolojik, sosyal ve zihinsel gelişimi açısından çok önemlidir. Genellikle kendiliğinden doğan, içten, hür iradeye dayalı olarak ortaya çıkan bir süreç olduğu bilinciyle bunu yerine getirdik. Günümüzde malesef  yetişkinlerin oyunu çocuğun eğlenmesine, oyalanmasına yarayan amaçsız bir uğraş olarak görürler. Oysaki oyun çocuk için ciddiye alınması gereken, önemli bir iştir. Oyun çocuğa, kurallara uymayı, sorumluluk almayı, işbirliğini ve diğer insanlara saygılı olmayı öğretir. Ayrıca girişimci olma, tehlikeyi göze alma, karar verme ve problem çözme yeteneğinin gelişmesine yardımcı olan önemli bir unsurdur. Bunların yanı sıra, oyun sırasında çocuğun kendisine olan güvenini geliştirme, duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamada, kendi kendine yeterli olabilme gibi nitelikler kazandırır.


 


Dilek Açıklamasının devamında, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünün bu yıl Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Kanser Hastaları Yardım Derneği, Okullarda Eğitim Projesi, Kermes Projesi gibi  birlikte birçok proje yapacaklarını söyledi. GAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği olarak çocuklar başta olmak üzere toplumun bütün kesimleri için 5 yıldır proje yürütütklerini belirten Dilek, bundan sonra da projelerine hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Dilek, bölümün kulübü olan Erken Çocukluk Eğitimi Destekeleme Kulübü (EÇEDK) bu yıl 3 projeyi hayata gerçirdiğini ifade ederek, “Kalem ve Silgini Paylaşmak İster Misin?”, “Okullarımızı Yeşillendiriyoruz” ve “Pirilli Toplama kampanyası” gerçekleştirdiğini vurguladı.