GAÜ Öğrencilerinden Lapta Huzurevi’ne Ziyaret

Tarih: 07/01/2016

Ziyaret sonrasında yapılan açıklamada “GAÜ Medya Ekibi’nin ders kapsamı dışında GAÜ Eğitim Fakültesi Psikoloji, Danışmanlık, Rehberlik(PDR), öğrencileri ile Lapta Huzurevi’nde kalanlarla biraraya gelindiği, öğrencilerin ders kapsamı dışında müsait oldukları zamanlarda iletişim kurdukları yaşlılarla görüşmeler yaptığı, onlarla birlikte vakit geçirildiği kaydedildi. Öğrencilerin kendi sorumlulukları çerçevesinde üstlenmiş oldukları bu davranışın Girne Amerikan Üniversitesi tarafından örnek bir davranış olarak karşılandığı ve desteklenhdiği vurgulandı.

GAÜ öğrencilerine bölge halkından övgü

GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü ve Eğitim Fakültesi PDR öğrencileri, geçtiğimiz yıllarda da Lapta Huzurevi’ne sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde ziyaretlerde bulunmuş, bu davranışları halk tarafından büyük beğeni toplamıştı.

Yaşamlarını huzurevinde sürdürenlerin özel günlerde kendilerini yalnız hissetmemeleri adına, Flying Angels kapsamında yaşlı bakım hizmeti çalışmalarına katkı koyan öğrenciler, sosyal sorumluluk bilincinin yaygınlaşması çalmışmalarının yanı sıra derslerde hemşirelik öğrencileri ile birlikte öğrendikleri bilgileri deneyimleme fırsatı bulmuş, böylesi bir yardımda bulunduklarından dolayı halk tarafından da büyük takdir kazanmışlardı.