Prof. Dr. Mustafa Nejat Sefercioğlu "In Memory of Sami Frashéri" konulu Konferansa katıldı.

Tarih: 05/11/2015

Prof. Dr. Mustafa Nejat Sefercioğlu  Tiran’da BEDER Üniversitesinde yapılan “ In Memory of Sami Frashéri” konulu Konferansa katıldı.

Üniversitemiz Beşeri İlimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof Dr. Mustafa Nejat Sefercioğlu, Tiran’da düzenlen değişik ülkelerden 76 ilim adamının katıldığı ve bildiriler sunduğu, “ In Memory of Sami Frashéri” konulu “4. Uluslararası Dil ve Edebiyat Konferansı”na özel davetli olarak katılmış ve Üniversitemizi başarıyla temsil etmiştir. 28-29 2015 günleri gerçekleştirilen konferansın açış oturumunda “ Örnek Bir Dehâ Sahibi: Şemseddin Sâmi” başlıklı bir bildiri sunan Prof. Dr. M. Nejat Sefercioğlu,  aynı zamanda Moderatör olarak yönettiği 2. Oturumda da ”Dukakin-zâde Ahmed Bey ve Taşlıcalı Yahyâ Bey Divanlarında Musikî Aletleri” konulu bir bildiri daha sunmuştur. Prof. Dr. M. Nejat Sefercioğlu, 29 Ekim’de yapılan Kapanış Oturumu’nda da konferansın bir değerlendirmesini yapmıştır. BEDER Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta Üniversitemizi temsil eden Prof Dr. M. Nejat Sefercioğlu’nun sunduğu bildiriler ve yaptığı değelendirmeler büyük ilgi ile izlenmiştir. Prof. Dr. M. Nejat Sefercioğlu Tiran ve Kosova’da incelemelerde bulunduktan sonra, 30 Ekim 2015 tarihinde  yurda dönmüştür.