Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakütesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Okullarda Oyun Çizimi Projesi

Fotoğraflar için tıklayınız

OYUN OYNAMAK ÇOCUĞUN İŞİDİR.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakütesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında oluşturulan Okullarda Oyun Çizimi projesi kapsamında Lapta Anaokulu, Girne Maarif Anaokulu, Oğuz Veli İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Hasan Cafer İlkokulu,Alsancak İlkokulu, Çatalköy İlkokulu ve Karşıyaka İlkokullarında çocukların eğlenmesi ve gelişimleri için Okul bahçelerine oyun çizimleri gerçekleştirdik. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde proje sponsoru olan Girne Belediyesi ve Sayın Başkan Nidai Güngördü’ye çok teşekkür ediyoruz. Girne Bölgesindeki 8 Anaokul ve İlkokulla yönelik olarak proje kapsamında oyun çizimi gerçekleştirdik.  Bizler bu proje kapsamında oyun çocuk için gerçek bir ihtiyaçtır ve onun bedensel, psikolojik, sosyal ve zihinsel gelişimi açısından çok önemlidir. Genellikle kendiliğinden doğan, içten, hür iradeye dayalı olarak ortaya çıkan bir süreç olduğu bilinciyle bunu yerine getirdik. Ayrıca yetişkinlerin oyunu çocuğun eğlenmesine, oyalanmasına yarayan amaçsız bir uğraş olarak görürler. Oysaki oyun çocuk için ciddiye alınması gereken, önemli bir iştir. Oyun, çocuğa kurallara uymayı, sorumluluk almayı, işbirliğini ve diğer insanlara saygılı olmayı öğretir. Ayrıca girişimci olma, tehlikeyi göze alma, karar verme ve problem çözme yeteneğinin gelişmesine yardımcı olan önemli bir unsurdur. Bunların yanı sıra, oyun sırasında çocuğun kendisine olan güvenini geliştirme, duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamada, kendi kendine yeterli olabilme gibi nitelikler kazandırır. Öğr. Gör. Aytaç Dilek Bu yıl Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Ve Kanserle Savaş Vakfı, Kanser Hastaları Yardım Derneği, Okullarda Eğitim Projesi, Sesli Kitap Projesi ve Kermes Projesiyle birlikte birçok proje yapacaklarını söyledi. GAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği olarak çocuklar başta olmak üzere toplumun bütün kesimleri için 4 yıldır proje yürütütklerini, bundan sonrada yürütmeye devam edeceklerini belirtti. Son olarak Güçlü Toplum Mutlu Bireyler sloganını 4 yıldır hayata geçirdiklerini söyledi.