EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

DENİZ HOCAMIZIN BAŞARISI

DENİZ HOCAMIZIN BAŞARISI

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önderliğinde ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği, devlet sanatçımız ve dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin ONAY adına, “BİZANTE GÜLSİN ONAY SOLO PİYANO BESTE YARIŞMASI” düzenlemiştir. Bu yarışma, çoksesli çağdaş Türk müziğini desteklemek, evrensel düzeyde müzik dili kullanarak sanat zevkini yaratmak, ülkemizin kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunmak amacıyla açılmıştır.


İstanbul ve Rusya St.Petersburg konservatuarlarındaki müzik eğitimlerini ve kişisel çabaları sonucunda elde ettiği bütün besteleme tekniklerini bir araya getirerek, temelinde ulusal müziğimizin olduğu “Trakya Efsanesi” adlı eseri 158 beste arasından seçilerek üçüncülüğe layık görülmüştür.


İlk müzik derslerine annesi Keysudar SEVER(piyanist)  ile başlayan ve üzerinde emeği olan diğer bütün yerli ve yabancı hocalarına teşekkür eden Deniz SEVER ayrıca; büyük G.A.U. ailesine tekrar bir ödül kazandırmanın mutluluğunu yaşarken, kendilerine olan desteğini hiç esirgemeyen Rektör Hocamız Sayın Prof. Dr. Kutsal ÖZTÜRK’ün ve değerli ekibinin tebrikleri de hocamızı oldukça gururlandırmıştır.