GAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ, 'ÖZEL YETENEK SINAVLARI' BAŞLIYOR

Tarih: 14/08/2018

Müzik ve Müzik Öğretmenliği alanında yüksek öğretimi hedefleyen adaylar için, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ),  Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü`nün özel yetenek sınavları 13-17 Ağustos tarihleri arasında Türkiye`de gerçekleştiriliyor.

SINAVLAR; ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR`DE

GAÜ Rektörlüğü`nden verilen bilgiye göre; Özel yetenek sınavları süreci: 13 Ağustos 2018 Pazartesi - Ankara  (11:00 - 16:00), 15 Ağustos 2018 Çarşamba - İstanbul (11:00 - 16:00), 17 Ağustos 2018 Cuma - İzmir (11:00 - 16:00) tarih ve saatlerinde ilgili GAÜ Temsilcilikleri`nde gerçekleştirilecek.

Bilgilendirmede; Yapılacak sınavda, GAÜ `Müzik Öğretmenliği` Sınav Komisyonu tarafından: Adayların müziksel dikte, enstrüman yeteneği, solfej, deşifre, sesleri aralık ve adları ile tanıma, sesleri ezgisel ve armonik olarak duyma, ezgi ve ritm tekrarlama ile sesini doğru kullanabilme gibi özellikleri ile ilgili bir değerlendirim süreci oluşturulacağı ek bilgisi de yer aldı.

Adayların daha ayrıntılı bilgiye, Ankara için: (0 312) 418 35 30 - (0 312) 418 35 40, İstanbul için: 0850 650 20 00, İzmir için: (0232) 4645080, (0232) 4645083, (0232) 4645088 numaralı telefonlar ve ankara@gau.edu.tr, istanbul@gau.edu.tr,  izmir@gau.edu.tr   elektronik adresleri aracılığıyla ulaşabilecekleri, http://education.gau.edu.tr/muzik_ogretmenligi_bolumu.html linki aracılığıyla da, GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü`nün önceki dönemlerde  gerçekleştirdiği sınavlarda uygulanan biçim ve metodları  inceleyebileceği ayrıca hatırlatıldı.