Biz Çocuklar İçin Çalışmaya Devam Ediyoruz. Ya Siz!!!

Tarih: 15/05/2017

GAÜ Eğitim Fakültesi 2016-2017 Akademik yılı bahar döneminde, Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve Bilgisayara Öğretmenliği Bölümlerinde Yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında GAÜ’nün 2017 yılı teması “Çocuk ve Sevgi” çerçevesinde şu projeleri gerçekleştirdik:  Okullarda Eğitim (Ülkelerin Tanıtım) projesi çerçevesinde Girne Bölgesinde bulunan 4 ilkokul ve anaokulunda çeşitli ülkelerin tanıtımı yapıldı.   Okullarda Oyun Çizimi projesinde 4 yılın sonunda girne ve lefkoşa başta olmak üzere 16 okulun bahçelerine oyun alanlarının çizimi yaptık.  Karaoğlanoğlu İlkokulunda Etüt Çalışmaları, Hayvan Hakları projesinde kuru mama yardımı, okullarda çocuklara hayvan haklarının anlatılması, kamu spotu çekimi ve sokaklara mama ve su kapları yapımı gerçekleştirildi.  Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Lapta Huzur Evi, Doğadan Gelen Mutluluk ve Kitap Ayraçı-Bez Çanta Tasarımı, 23 Nisan Çocuk Şenliğinde GAÜ Okullar Grubuna katkı sağlananarak etkinliklerimizin yüzde 90’nı gerçekleştirdik.

En önemli projelerimizden okul yenileme çalışmasını 13-14 Mayıs 2017 tarihlerinde Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdik. Bu projeyi gerçekleştirmek amacıyla eğitim fakültesinde dersi alan öğrenciler 3 aşamada etkinlik gerçekleştirdiler. 1. Aşamada üniversitede Eğitim Kermesi gerçekleştirdi, İkinci aşamada Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve Bilgisayara Öğretmenliği Bölümlerinde öğrenciler okuldaki sınıflar için materyal yapımını yaptılar. Üçüncü aşamada Doğadan Gelen Mutluluk ve Kitap Ayraçı-Bez Çanta Tasarımı projelerinde öğrenciler yaptıkları materyallerin satımı ile elde ettikleri geliri okul materyalleri için harcadılar. Bu projelerin yapımı sonrasında öğrenciler kendi imkanlarıyla elde ettikleri geliri Okul materyalleri, boyaları, ulaşımın sağlanması ve eşyaların taşınması için ulaşımı organize ederek gerçekleştirdiler.

Okul Öncesi Öğretmenliği ve Özel Eğitim Öğretmenliği öğrencileri 2 gün boyunca Ağırdağ-Dağyolu ilkokulun Anasınıfını yenileme çalışmasında bulundu. Ayrıca Sınıf Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri 1. Sınıflara merkez materyalleri ve ingilizce öğretimi materyallerini ulaştırdı.

Bölümde alınan dersler sonucunda edinilen becerilerle geliştirilen materyaller de, çocukların eğitim ihtiyaçları karşılanmak üzere Ağırdağ-Dağyolu İlkokuluna bağışlandı. Okulun iç ve dış cephelerinin onarımını gerçekleştiren öğrenciler, anasınıfını çocukların ideal eğitim alması için yeniden tasarlayan ve nitelikli bir eğitim ortamında eğitim almasını hedefleyerek, aynı zamanda mesleki olarak deneyimlerini zenginleştirdi. Toplumsal sorumluluğun, farkındalık çalışmalarının öğretmenlik becerilerinin geliştirilmesinde önemli olduğu, bununla birlikte çocuklar için ideal eğitim ortamını ve materyallerin tasarımı çocukların gelişim alanlarını desteklenmektedir. Bu projelerin, GAU Okul Öncesi Öğretmenliğinin toplumsal sorumluluğunun farkını ortaya koyduğunu, bölüm toplumla bütünleşmiş, toplumun ihtiyaçlarının farkında olarak üzerine düşeni yapmaya ve  bu sorumlulukları her zaman yerine getirmeye devam edecektir.

Ayrıca Projemize okulun oyun alanına katkı sağlayan GAU Mimarlık Fakültesi öğrencileri Ayşenur Zeyrek ,Emre Gürses , Aleyna Dila Kara, Melek Kapan, Alper Öksüz, Simon Aniefiok Mimari Programlama dersi kapsamında yaptıkları Macera Parkuruda projemimize renk kattı çok teşekkür ederiz.

Bu proje kapsamında Başta Ağırdağ-Dağyolu İlkokul müdüresi Benan Ağdelen hocamız ve Öğretmenlere, Dağyolu Köyü muhtarı Mustafa Arap Çavuşoğlu, Ali Durakoğluna ve Ydr. Doç.Dr. Münnevver Kata ve Ailesine bizleri iki gün boyunca köyde en iyi şekilde ağırladıkları için çok teşekkür ederiz.