Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamındaki Etkinlikler

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Toplumsal Hizmet Uygulamaları çerçevesinde yapılan etkinlikler şunlardır.

Fotoğraflar için tıklayınız

“Mutluluk Kermesi”

GAÜ okul öncesi öğretmenliği farkındalık yaratmaya devam ediyor…

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü sorumluluklarının farkında olarak toplumsal dayanışmayı sürdürmeye bir yenisini daha ekledi. GAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Yararına “Mutluluk Kermesi” düzenledi. Kermese, Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri evlerinde hazırladıkları yiyeceklerin satışını gerçekleştirirken, etkinliğe  GAÜ Küresel Bilim ailesi ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Çalışmalarını toplumsal sorumluluk kapsamında gerçekleştiren GAU Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, elde edilen gelirin tamamını Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlayacağı bildirildi.

GAÜ Okulöncesi Öğretmenliğinden Destek

Girne Amerikan Üniversitesi Okulöncesi Öğretmenliği Bölümü Zerrin Taşkın için seferber oldu. Gıda, giyim ve çocuklara oyuncak yardımı yapan üniversite öğrencileri, olaya duyarsız kalamadıklarını ifade etti. Duyarlı öğrencilerin, beş çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Zerrin Taşkın için giyecekten yiyeceğe, battaniyeden ayakkabıya birçok malzeme tedarik ettikleri, daha sonra da yardımlarını sürdürecekleri belirtildi. Para yardımları da geliyor. Girne Amerikan Üniversitesi Okulöncesi Öğretmenliği Bölümü ve vatandaşların da katkısıyla biriken para 1650 TL oldu. Lefkoşa Belediyesi de, geçen gün Sivil Savunma tarafından evin avlusuna kurulan portatif tuvaleti kanalizasyona bağlama çalışması başlatarak Zerrin Taşkın’ı sevindirdi.

GAÜ OKUL ÖNCESİ’NDEN TOPLUMA HİZMET ÇALIŞMALARINA BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR

OKULLARDA EĞİTİM PROJESİ

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakütesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında oluşturulan Okullarda Eğitim projesi kapsamında 11 Mart 2015 Çarşamba günü Girne Amerikan Kolejinde anaokul öğrencilerine yönelik olarak Girne İtfaiye Teşkilatından gelen görevliler çocuklara yangın ve itafiyenin görevleri konusunda bilgilendirme çalışmasında bulundu. 18 Mart 2015 Çarşamba günü Montessöri Anaokulunda Diş Hekimi Rasime Basat Keleş tarafından çocuklara diş ve sağlığı konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi. GAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Öğr. Gör. Aytaç Dilek, Girne bölgesindeki Anaokullarında bulunan çocuklara yönelik bilgilendirme çalışmalarını 2 yıldır  yürüttüklerini, bu projelerini devam ettireceklerini ve 7 tane daha bilgilendirme projesi olduklarını söyledi. Öğr. Gör. Aytaç Dilek Bu yıl Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Ve Kanserle Savaş Vakfı, Kanser Hastaları Yardım Derneği, Okullarda Oyun Çizim Projesi, Sesli Kitap Projesi ve Kermes Projesiyle birlikte birçok proje yapacaklarını söyledi. GAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği olarak çocuklar başta olmak üzere toplumun bütün kesimleri için 4 yıldır proje yürütütklerini, bundan sonrada yürütmeye devam edeceklerini belirtti. Son olarak Güçlü Toplum Mutlu Bireyler sloganını 3 yıldır hayata geçirdiklerini söyledi.

GAU OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

OKULLARA OYUN ÇİZİM PROJESİ

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakütesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında oluşturulan Okullarda Oyun Çizimi projesi kapsamında Lapta Anaokulu, Girne Maarif Anaokulu ve Oğuz Veli İlkokulu Bahçesine Girne Belediyesi Sponsorluğunda çocukların bilişsel ve motor gelişimlerini desteklemek amacıyla oyun çizimleri gerçekleştirildi. Girne Bölgesi Anaokullarına yönelik olrak gerçekleştirildiği proje kapsamında 5 anaokuluna daha oyun çizimi gerçekleştirilecektir. Öğr. Gör. Aytaç Dilek Bu yıl Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Ve Kanserle Savaş Vakfı, Kanser Hastaları Yardım Derneği, Okullarda Eğitim Projesi, Sesli Kitap Projesi ve Kermes Projesiyle birlikte birçok proje yapacaklarını söyledi. GAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği olarak çocuklar başta olmak üzere toplumun bütün kesimleri için 4 yıldır proje yürütütklerini, bundan sonrada yürütmeye devam edeceklerini belirtti. Son olarak Güçlü Toplum Mutlu Bireyler sloganını 3 yıldır hayata geçirdiklerini söyledi.