GAÜ 2017 YAZ OKULU KURALLARI

GAÜ 2017  YAZ OKULU KURALLARI

2017 Yaz Döneminde açılacak olan dersler;

“Haftalık ders programında çakışma olmama koşulu ile”;

1-)    Akademik uyarıda olan öğrencilere  Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda yaz okulunda 2 yeni + 1 eski ders alma hakkı  (en fazla 9 kredi) tanınmıştır.

2-)    Ara sınıf öğrencileri daha önceki dönemlerde almadıkları en fazla 3 yeni dersi (en fazla 9 kredi) genel not ortalamalarının (CGPA) 2.00 + olması halinde haftalık ders programında çakışma olmama koşulu ile alabileceklerdir.

3-)   Mezun olması için en çok 4 yeni dersi kalan (kredili ders ve/veya kredisiz toplam 4 ve hiç F notu bulunmayan) genel not ortalaması (CGPA) mezun olma kriterine (ilgili Fakülte ve Bölüm Başkanlığı tarafından belirlenir) yetecek olan öğrenciler 12 krediyi aşmamak üzere en çok 4 yeni dersi haftalık ders programında çakışma olmama koşulu ile alabileceklerdir.

4-)  İngilizce Hazırlık Okulu’nu başarı ile tamamlamış ve 1. sınıf öğrencisi olmaya hak kazanmış öğrenciler 2016 yaz döneminde en fazla 3  (9 Kredi) yeni dersi haftalık ders programında çakışma olmama koşulu ile alabileceklerdir.

5-)   Mezun durumunda bulunan ve  genel not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenciler almış ve başarmış oldukları dersleri not yükseltmek amacıyla tekrar alabilirler (en fazla 3 ders). Bu öğrencilerin nihai notları transcriptlerine işlenecektir.

6-)  Yaz 2017  dönemi Kesin Kayıt Tarihi 19 Haziran 2017 - 21 Haziran 2017 tarihleri arasındadır. 28 Haziran 2017 tarihinden itibaren cezalı kayıt yapılacaktır (ceza her iş günü için 25 EUdur). 4 Temmuz 2017 tarihinden itibaren yaz okuluna kayıt yapılmıyacaktır.

7-)  Yaz 2017 dönemi dersleri 22 Haziran 2017 de  başlayacaktır. Derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır. Ayırca yaz okulunda geç kayıt için getirilen sağlık raporları kabul edilemiyecektir.

8-) Yaz 2017 döneminde alınacak dersler için “ekleme- bırakma” (add-drop) olmayacaktır.

9-) Yaz 2017 dönemine katılıp ders almak isteyen öğrencilerin, varsa    geçmiş dönemlere ait tüm borçlarını ödemesi gerekmektedir. Bu yıla özel Yaz dönemi ders ücretlerinde vade farksız 2 taksit imkanı sağlanacaktır.

10-) Yaz 2017  döneminde öğrenciler kredi başına ücret ödeyeceklerdir; hiçbir aktivite ücreti alınmayacaktır.

11-) Toplamda 9 Kredilik ders için kayıt yapan %50, %75, %100 burs kapsamındaki öğrencilerimize en fazla 50 % indirim uygulanacaktır. Mezuniyet durumunda olan, 9 krediyi tamamlayamayan veya 9 krediyi aşan öğrencilerimize son dersleri olması koşulu ile en fazla 50 % indirim uygulanacaktır.

12-) Hazırlık bölümü öğrencilerinin  2017 yaz okulu indirimli paket ücreti 750 Euro  olarak belirlenmiştir.

13-) Burs veya eğitim harcı indirimi bulunmayan ve/veya %20 , %25 indirim kapsamındaki öğrenciler, Yaz 2017 döneminde en az 2 (iki) derslik kredi yükü almaları durumunda  %40 yaz okulu indirimi kullanabileceklerdir.

14-)  Üniversitemiz mevzuatına göre Yaz okulunda başka bir Üniversiteden alınacak olan dersler kabul edilmeyecektir. Ancak çok istisnai durumlarda Rektörlüğün onayı olması halinde alınan dersler  transfer sayılabilecektir. Bu bağlamada ilgili başvurların 29 Mayıs 2017 ile 7  Haziran 2017  tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Geç gelen başvurlar da kabul edilmeyecektir.

15-)  Üniversitemiz bünyesinde çalışma bursu alan öğrencilerin kayıt şartları, hizmet verdikleri birimlerdeki ihtiyaca göre belirlenecektir. Sözkonusu öğrencilerin en erken bir zamanda Öğrenci İşleri Muhasebe Müdürüne başvurmaları gerekmektedir.